Deel dit artikel
-

Pinterest voorspelt een lauwe omzetgroei

Pinterest voorspelde donderdag een omzetgroei in het tweede kwartaal die onder de schattingen van Wall Street ligt na een terugval in advertentie-uitgaven.

De omzet van het bedrijf steeg met 5 procent tot 602,58 miljoen in het eerste kwartaal dat eindigde op 31 maart. Analisten hadden volgens gegevens van Refinitiv gemiddeld 592,99 miljoen verwacht. Het nettoverlies bedroeg 208 miljoen dollar.

Analisten hadden al verwacht dat winstgevendheid van Pinterest zou gaan dalen als gevolg van een gematigde omzet en zwakke marges.

Pinterest rapporteerde in februari al een lager dan verwachte omzet over het vierde kwartaal en gaf teleurstellende omzetverwachtingen voor het eerste kwartaal.

Aandelen in sociale media staan onder druk omdat adverteerders hun uitgaven terugschroefden uit angst voor een naderende recessie.

Kleinere advertentieverkopers zoals Pinterest en Snap verliezen terrein in een zwakke economie aan grote technische rivalen Alphabet en Meta Platforms.

Het aantal maandelijkse actieve gebruikers van het platform voor het delen van afbeeldingen groeide nog wel met 7 procent tot 463 miljoen, boven schattingen van 454,03 miljoen.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond