Deel dit artikel
-

Opvallend weinig nieuwe gebruikers voor Pinterest

Er zit weinig groei meer in het aantal gebruikers van Pinterest. Het aantal maandelijks actieve gebruikers steeg in een jaar tijd slechts 1 procent naar 444 miljoen. Ten opzichte van het vorige kwartaal nam het aantal gebruikers zelf licht af.

Toch ging de omzet flink omhoog, met 43 procent, naar 633 miljoen dollar. Onder de streep bleef een winst over van 94 miljoen.

De VS blijven de belangrijkste markt, goed voor 498 miljoen dollar omzet. De internationale omzet steeg met 96 procent wel veel harder, maar bedraagt ‘slechts’ 135 miljoen.

Onlangs werd bekend dat betaalbedrijf PayPal gesprekken heeft gevoerd over een mogelijke overname van Pinterest. Maar dat heeft niet geresulteerd in concrete afspraken. PayPal liet weten ‘op dit moment’ het sociale netwerk Pinterest niet te willen overnemen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Seb

Ik vind de stagnatie qua groei wel begrijpelijk, Pinterest innoveert nog amper, de enige innovaties van de laatste paar jaar waren vooral om de eigen portemonnee te vullen. Daarnaast is de kwaliteit van foto’s erg laag en vaak 1-op-1 van google images geplukt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond