Deel dit artikel
-

Pixar, Google, design en robots naar Emerce eDay

De eerste sprekers van Emerce eDay, op 6 november in Amsterdam, zijn bekend. Zo komen vertegenwoordigers van Google Ara, Harmony Institute, Campfire en Pixar naar de hoofdstad. En Emerce eDay gaat weer naar een nieuwe locatie: De Overkant in Amsterdam-Noord.

Emerce eDay is het grootste jaarlijkse evenement van Emerce en staat doorgaans in het teken van nieuwe uitdagende digitale ideeën. Namens de beroemde Pixar Studio’s komt bijvoorbeeld Michael B. Johnson naar Amsterdam. Hij leidt de R&D-afdeling van de animatiestudio die door Steve Jobs werd overgenomen.

Designer Dan Makoski was betrokken bij de ontwerpen van Microsoft Surface, Office:Mac en Dell Studio Hybrid. Tegenwoordig is hij verbonden aan (Google) Project Ara, een hardwareplatform voor modulaire smartphones. Clint Beharry (Harmony Institute) zoomt in op de impact die data heeft. Hoe ‘big’ is Big Data? En hoe ‘sociaal’ is sociale media?

Digitale marketing is ook vertegenwoordigd in de persoon van Jeremiah Rosen (Campfire), die HBO, Infiniti, Save the Children, Harley-Davidson en GAP tot zijn klanten mag rekenen.

In het tijdperk van datalekken en cyberaanvallen zal auteur Alan Pearce – bekend van ‘Deep Web for Journalists: Comms, Counter-Surveillance, Search’ – het hebben over over hoe veilig het internet is.

Vanessa Evers, verbonden aan de afdeling Human Media Interaction van de Universiteit van Twente, kijkt op eDay naar de toekomst van robots. Andere Nederlandse sprekers zijn Koen Droste van Upcoming en Robert Overweg van Triple IT. Meer namen zullen volgen.

Emerce eDay keerde vorig jaar na een afwezigheid van vele jaren – tussentijds vond het evenement plaats in Rotterdam – terug naar de Convention Factory in Amsterdam. Die locatie kan niet meer worden gebruikt. De oude monumentale Stork-fabriek aan de rand van het centrum van Amsterdam is op 1 augustus gesloten. De gemeente heeft het bestemmingsplan aangepast voor woningbouw.

Op de nieuwe locatie, bedrijfsterrein De Overkant in Amsterdam-Noord aan de IJ-oever, draaiden vroeger ook de fabrieksmotoren van Stork. De rauwe uitstraling van de centrale Kromhouthal is behouden gebleven.

Net als vorig jaar wordt Emerce eDay ingebed in Emerce eWeek, een reeks van evenementen van Emerce en partners. In de komende maanden meer informatie daarover.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond