Deel dit artikel
-

Pizza moet betaalmethode Hyves van de grond krijgen

Thuisbezorgd is de eerste externe partij waarbij het mogelijk is af te rekenen via de betaalmethode op Hyves, Hyves Afrekenen. Leden van het sociale netwerk kunnen hiermee niet alleen onderling geld naar elkaar overmaken, maar nu ook pizza’s afrekenen.

Het is voor het eerst, sinds de betaaldienst deze lente van start ging, dat de geldstroom zich  buiten Hyves verplaatst. Eerder was het alleen mogelijk om als Hyvers onderling geld met elkaar uit te wisselen.

Volgens Yme Bosma, manager business development & partnerships bij Hyves is de deal met Thuisbezorgd een belangrijke stap in de uitrol van de betalingsdienst. "Een mooie mogelijkheid met besteldiensten zoals thuisbezorgd.nl is dat je samen met je vrienden eten kunt bestellen en het totaalbedrag onderling kan verrekenen."

Thuisbezorgd lijkt erg optimistisch over de dienst. Binnen een jaar moet 10 procent van de online betalingen via Hyves verlopen. Ter verduidelijking, dat staat garant voor 2,5 miljoen euro op jaarbasis.

Hyvers kunnen onderling geld uitwisselen, een ‘pot maken’ of samen met vrienden een spaarplan opzetten. Een Hyver moet eenmalig een iDEAL-transactie doen om de Hyves-portemonnee te vullen en kan vanaf dat moment met de Hyves-applicatie, mobiel, of via het web, bestellen en betalen. Als er geen saldo is, dan is het mogelijk om via de creditcard af te rekenen. Hiervoor moet allemaal wel eerst een virtuele portemonnee geopend worden.

Toch nog redelijk wat stappen voor er daadwerkelijk afgerekend kan worden. Jitse Groen, oprichter van Thuisbezorgd snapt de bezwaren, maar denkt dat het uiteindelijk wel meevalt. "Je moet niet vergeten dat die mensen al online actief zijn. Het is een kwestie van wennen."

De tien procent is volgens hem dan ook een nette inschatting. "Hyves is een gigantische partij. Vergeet niet dat van die doelgroep, jongeren, sommigen nog geen rekeningnummer hebben, of hun pinpas weinig gebruiken."

Ondernemers die mee willen doen betalen per transactie 15 eurocent. Voor de eindgebruiker blijft de dienst gratis.

Deel dit bericht

7 Reacties

Tijmen Scheifes

Interessante ontwikkeling, betalen wordt sociaal. Het gat tussen online en offline wordt steeds kleiner, tot op een dag het verschil vrijwel is weggevaagd. In ieder geval mooi dat ook de normaal gesproken logge, conservatieve banken iets meer met de tijd mee gaan.

Shark

"De tien procent is volgens hem dan ook een nette inschatting. "Hyves is een gigantische partij. Vergeet niet dat van die doelgroep, jongeren, sommigen nog geen rekeningnummer hebben, of hun pinpas weinig gebruiken."" Hmm die hebben wel een creditcard?? en waarom is ideal dan niet goed?

Ralph

Door het gemak van mobiel zullen dit soort applicaties (als ik het zo even mag noemen) vaker voorkomen, en dat is alleen maar mooi en makkelijk.Ben benieuwd hoeveel hyvers dit gaan gebruiken. Denk dat als dit eenmaal loopt de verwachtingen snel worden overtroffen. note aan schrijfer, gooi er even een spellingscontrole overheen.- kunne- utiendelijk

Erik

1) ik heb geen hyves meer 2) waarom zou je pizza niet gewoon via iDeal blijven betalen, zodat je geld keurig op je eigen rekening blijft staan ipv (weer) een tussenrekening? Lijkt me juist dat je je geld een beetje centraal wil houden om het overzicht te bewaren. Als je je uitgaven patroon ooit zou willen monitoren moet je dat gaan doen op basis van data bij hyves EN bij je bank!Volgens mij is het vanuit hyves meer bedoeld om zoveel mogelijk geld op die tussenrekening van hun te krijgen zodat ze rente kunnen vangen. 3) als je denkt dat vrienden die je toch al langzaam betaalden dat nu sneller gaan doen omdat het zo makkelijk is via hyves dan kom je van een koude kermis thuis denk ik. Langzaam betalen zit in de aard van het beestje. Ik zie de toegevoegde waarde dan ook echt niet. Maar I could be wrong…ben dan ook benieuwd of die 10% gehaald gaat worden.

Henk Roobol

Jongeren zouden geen rekeningnummer hebben?!? Ben ik dan echt al zo oud? Ik had op mijn 10de al een eigen rekeningnummer. Dit werd enorm gestimuleerd vanuit ouders, school maar ook de banken. Als je je eigen pizza's bestelt, mag je er (denk ik) vanuit gaan dat deze doelgroep een eigen rekeningnummer heeft. Verder lijkt Hyves steeds meer op een platform te gaan lijken voor ouderen en laten de jongeren en studenten zich steeds minder zien.  Voor die ouderen kunnen ze misschien betaling per check in gaan stellen :) 

Antoine

@Henk Roobol: hahaha, ja, ik zie het al voor me: de mogelijkheid om via hyves je eurocheque uit te printen zodra de pizzabezorger voor de deur staat :pMaar serieus: ik merk ook dat steeds meer mensen van hyves overstappen naar Facebook, zoals ook ondergetekende.Niemand in mijn omgeving (20-35) heeft het uberhaupt nog over hyves en de meeste hebben hun account dan ook opgezegd of gebruiken het helemaal niet meer.Op basis daarvan denk ik dan toch dat leeftijd 20- en 35+ het meest actief zijn.

Christa Doornbos

aan Henk Roobol ik heb u geprobeerd per E-mail te bereiken maar de E-mail adres die u opgaf was niet correct .

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond