Deel dit artikel
-

Planet Ads zet in op ‘groene’ webvertising

Groen is in. Dat bedacht ook het Nederlandse Planet Ads. Zij benaderen duurzaamheid vanuit een zakelijke visie: het concept verzorgt de webvertising voor duurzame en klimaatbewuste websites.

De website is al online, maar het initiatief van stichting iNSnet gaat 31 maart pas officieel van start. Enkele ‘groene’ websites, waaronder Duurzamevacaturebank.nl en Groenegids.nl hebben zich al aangesloten bij het netwerk van Planet Ads.

Alle consumptie draagt bij aan een groeiende ecologische voetafdruk. "Het is een slechte zaak om af te wachten", vindt Peter van Vliet, een van de bedenkers van het concept. Met Planet Ads neemt hij zelf het initiatief in handen. "Je moet zorgen dat je een toekomst overhoudt voor je kinderen."

Van elke euro investeert Planet Ads dan ook 5 eurocent in technologie voor een schonere en duurzame wereld. Dit gebeurt in samenwerking met C8, een investeringsbeweging die technologieën voor schone energie financiert.

Ook adverteerders moeten in het duurzame profiel passen. Pas dan mogen er banners worden geplaatst op de websites in het netwerk van Planet Ads. Momenteel is de organisatie in gesprek met een aantal partijen. Welke dit zijn wil Van Vliet nog niet prijsgeven.

Stichting iNSnet is een uitgever van onder meer de websites Duurzaamnieuws.nl en MVOnieuws.nl. Deze twee sites zijn ook opgenomen in het netwerk van Planet Ads.

Planet Ads is niet de eerste organisatie die zich richt op webvertising voor duurzame websites. Preface merkte de leemte in de markt in september op en verzorgt naast hun juridische portfolio nu ook de bannering voor enkele ‘groene’ websites.

Deel dit bericht

4 Reacties

Preface

Alle voornoemde sites worden al vertegenwoordigd door Preface.

Len Stange

Ik weet niet waar Preface het over heeft. Wij gaan met Planet Ads samenwerken. Len StangeDirecteurwww.duurzamevacaturebank.nl

Harry

Die combi met C8 is briljant. Voor bedrijven een kans om echt wat te doen ipv symptoom bestrijding.

Sjaak

Die Harry is van C8… Planet Ads blijven boeven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond