Deel dit artikel
-

Plannen KPN voor mobiele tv blijven vaag

KPN overweegt om mobiele televisie op smartphones en tablets aan te bieden. Binnen twaalf maanden moet die dienst tegen een extra betaling in abonnementen zijn verwerkt. Dat maakte topman Eelco Blok gisteren bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

Blok noemde de mogelijkheid op vragen van journalisten naar mogelijk nieuwe verdiensten van KPN, nu E-Plus voor 8,1 miljard euro is verkocht.

KPN kan echter geen nadere details verstrekken. Een woordvoerster noemt het ‘niet meer dan logisch dat we onze diensten zo breed mogelijk willen aanbieden, dus ook televisie’, maar erkende dat er nog geen concrete plannen op tafel lagen. Vermoedelijk wordt voor de dienst LTE ingezet, waarbij zenders worden gestreamed.

In het recente verleden bood KPN de dienst MobielTV aan, waarmee klanten op hun telefoon live televisie konden kijken. Hiervoor was echter een aangepast toestel nodig. Het systeem maakte gebruik van de DVB-H-techniek, waarbij tv-signalen worden verspreid via het netwerk voor digitale ethertelevisie. Klanten met een speciale telefoon met ingebouwde ontvanger konden zo live tv kijken. De keuze aan toestellen was echter beperkt.

Op het hoogtepunt had MobielTV veertigduizend gebruikers, die gemiddeld negen minuten per dag live tv keken op hun mobiel. Al gauw zakte het aantal naar twintigduizend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond