Deel dit artikel
-

Plannen Meta voor datacenter Zeewolde opgeschort

Het moederbedrijf van Facebook Meta stopt voorlopig met het plan voor de bouw van een datacenter. Dat meldt Meta dinsdagmiddag. ‘Gezien de huidige omstandigheden hebben we besloten om onze ontwikkelingen in Zeewolde te pauzeren’.

Door de uitslag van de verkiezingen is de stemming in Zeewolde omgeslagen. De gemeente was eerst voorstander van de komst van het hyperscale center.

In Den Haag heeft de Tweede Kamer vandaag, na eerder al de Eerste Kamer, er bij de regering op aangedrongen de vestiging van het datacenter vooralsnog tegen te houden totdat er een Nationale Omgevingsvisie is.

Een deel van de grond waar Meta een datacenter wil bouwen, is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf. Aan de verkoop van deze grond heeft het Ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening voorwaarden gesteld.

LTO Noord, afdeling Zuidelijk-Flevoland, wilde het bestemmingsplan voor het datacenter van Meta in Zeewolde aanvechten bij de Raad van State.

De waterkwaliteit en -kwantiteit in het gebied zijn de grootste zorgen van de Noordelijke Land- en Tuinbouworganisatie. Ook bij de economische haalbaarheid van het plan zet LTO vraagtekens.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

De gemeente was niet voor, een groepje hobby-ambtenaren was voor die hoopte een paar klusjes voor bevriende aannemertjes eruit te slepen. Dat is nogal een verschil.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond