Deel dit artikel
-

Platencontract nabij voor Nederlandse YouTube-zangeres

Nog geen half jaar nadat ze zich inschreef op YouTube trekken platenmaatschappijen internationaal aan een 18-jarige Arnhemse om met haar een platencontract te tekenen. Bij RTL’s talentenjacht ‘Popstars, The Rivals’ kwam ze niet door de voorrondes. Haar muziekvideo’s werden al ruim 1,5 miljoen keer bekeken.

"Ik ben net terug uit Amerika waar ik met verscheidene platenmaatschappijen heb gesproken en deze week vlieg ik naar Zweden om nummers op te nemen en te schrijven." In een kort videobericht op YouTube legt Esmee Denters uit Arnhem aan haar fans uit wat haar de afgelopen twee weken heeft bezig gehouden. "Zonder jullie had ik dit niet kunnen doen."

In de zomer van 2006 schreef Denters zich in op YouTube. Via de dochtersite van Google fungeert haar slaapkamer als podium voor de wereld. Sinds augustus zette ze 52 filmpjes online. Daarin zingt ze op indrukwekkende wijze nummers van bekende artiesten als Beyonce en Shakira na. Haar stem spreekt een dermate groot publiek aan dat ze al snel een schare fans opbouwde.

Op een fansite is te lezen dat de jonge zangeres tijdens voorrondes van RTL-programma 'Popstars, The Rivals' niet door de voorrondes heen kwam.

Zonder hulp van talentenjachten op televisie, maar met steun van YouTube-kijkers zong ze haar profiel omhoog tot een van de meest bekeken kanalen. Denters' kanaal is nummer 22 in de lijst met 'kanalen met meeste abonnees'. Gemiddeld wordt een filmpje tussen de 150.000 en 200.000 keer bekeken. In totaal werden de zangkunsten van de jongedame meer dan 1,5 miljoen keer bekeken.

Het is niet bekend of en wanneer de Nederlandse YouTube-ster een contract met een platenmaatschappij tekent. Volgens een bericht op de Nederlandse Wikipedia wordt overwogen om een reality soap te maken rondom Denters' entree in de professionele muziekwereld.

Deel dit bericht

4 Reacties

melvin

Geweldige zangeres! Denk ook wel dat dit een beter voor haar gaat werken ipv een Idols product te zijn. Veel succes!

Frans Jan Boon

De 'experts' van 'Popstars, The Rivals' zaten er dus goed naast…Het is voor Esmee te hopen dat ze zich door de platenmaatschappijen niet laat inpakken en omvormen tot de zoveelste eendagsvlieg, maar haar eigen sound vindt en een zelfgekozen pad bewandelt.

Wouter Vendrig

Geweldig. Een uniek voorbeeld van User Created Content.

axel

Esmee heeft als een van de weinigen de echte X-factorEen echte ster hoeft zichzelf niet te forceren door aan programma's als Idols en de X-factor mee te doen,als je een echte ster bent is dat zonde van je tijd.Esmee wordt onze eerste wereldster,let maar op…………!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond