Deel dit artikel
-

Platform bezorgveilig.nl voor betere verkeersveiligheid van maaltijdbezorgers

Jongerenorganisatie TeamAlert startte, samen met ROV Zuid-Holland, de provincies Gelderland en Overijssel en de gemeente Rotterdam, Bezorg Veilig. Dit online platform heeft als doel om de verkeersveiligheid onder maaltijdbezorgers te verbeteren.

Wethouder Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal lanceerde het platform dinsdag door een bezorgmaaltijd in ontvangst te nemen. De bezorger volgde vervolgens een online training.

Rotterdam werkt al langer samen met maaltijdbezorgers om de verkeersveiligheid te verbeteren. Samen met TeamAlert is die samenwerking doorgegroeid tot het nieuwe platform. De bezorgers krijgen er informatie en inzicht over hun plek in het verkeer.

De maaltijdbezorger is een kwetsbare verkeersdeelnemer, vanwege de vaak jonge leeftijd die ze hebben en het snelle voertuig waarop ze rijden, vertelt Suzanne van der Geest, onderzoeker bij TeamAlert.

Elke dag rijden er duizenden maaltijdbezorgers dwars door Rotterdam om maaltijden bij mensen thuis te bezorgen. Deze bezorgers zijn vaak jongeren, die op een snelle e-bike of scooter hun werk doen. Uit onderzoek van TeamAlert blijkt echter dat één op de vier maaltijdbezorgers wel eens is betrokken bij een verkeersongeval. Een ruime meerderheid vertoont ook risicogedrag tijdens het bezorgen van maaltijden.

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond