Deel dit artikel
-

Platformen geven toegang tot data met KlusCV

De Nederlandse digitale platformen lanceren vandaag KlusCV, een digitaal getuigschrift voor platformwerk. Hierdoor kunnen ruim 50.000 platformwerkers vanaf vandaag een bewijs van hun werkervaring downloaden.

Wie oppast, schoonmaakt of andere dagklussen verzorgt via digitale platformen bouwt een cv op van beoordelingen. Tot voor kort waren die voorbehouden aan het digitale platform waar werkenden die klus verrichtten. Maar vanaf vandaag downloaden platformwerkers met één druk op de knop hun opgebouwde werkervaring in de vorm van een KlusCV: een gevalideerd bewijs van werkervaring via platformen. Het is een primeur in de Nederlandse platformgeschiedenis.

KlusCV is een initiatief van platformexpert Martijn Arets, die Freshheads als technische partner betrok en vier online platformen in de kluseconomie aansloot: Charly Cares (oppas), Helpling (schoonmaak), Roamler (bouw en installatie) en YoungOnes (verschillende dagklussen).

Bij deze platformen zijn in totaal meer dan 50.000 platformwerkers ingeschreven. Zij kunnen vanaf nu gratis en vrijwillig hun KlusCV opvragen.

KlusCV wordt later uitgebreid met meer informatie. Zo wordt het straks ook mogelijk de data te uploaden op andere platformen. Ondertussen onderzoekt Arets samen met wetenschappers van vijf universiteiten de impact van KlusCV op de kansen van werkenden op de arbeidsmarkt.

Foto Matilda Wormwood via Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond