Deel dit artikel
-

PMT investeert 50 miljoen in Nederlandse deeptech scale-ups

PMT en PME investeren gezamenlijk 100 miljoen euro in Nederlandse deeptech scale-ups. Deze investering wordt gedaan via het nieuwe fonds genaamd het ‘Strategic Partners Fund’, dat zal co-investeren met de fondsen van Innovation Industries, een Nederlandse deeptech investeerder die tevens het beheer zal voeren over het Strategic Partners Fund.

De eerste investering zal worden gedaan in het Eindhovense fotonica bedrijf EFFECT Photonics. Deze investering zal EFFECT Photonics in staat stellen om de productie op te schalen hun en hun positie als toonaangevende speler op het gebied van fotonica verder te versterken.

PMT vindt het naar eigen zeggen belangrijk te investeren in technologiebedrijven die oplossingen bieden voor de grote ‘technische’ uitdagingen van deze tijd. ‘Deeptech’ startups en ‘scale-ups’ die moeten uitgroeien tot internationale winnaars in hun sectoren en zich richten op het toepassen van geavanceerde technologieën om complexe, maatschappelijke knelpunten op te lossen op het gebied van gezondheidszorg, landbouw, energie en productie.

Deeptech-bedrijven hebben echter vaak moeite om financiering te vinden voor een laatste groeispurt. Vanwege de hoge mate van technische complexiteit van dit soort bedrijven en langere tijdlijnen voor marktacceptatie, is er nog onvoldoende kapitaal beschikbaar in de markt. Om aan die impasse een einde te maken, zijn PMT en PME in partnership met Innovation Industries tot dit initiatief gekomen.

PMT en PME hebben samen al 425 miljoen euro gecommitteerd aan Innovation Industries om te investeren in start-ups en scale-ups.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond