Deel dit artikel
-

Podcastapp Podimo breidt uit naar Nederland

De Deense podcastapp Podimo probeert zich een positie te verwerven in de Nederlandse markt. Het bedrijft deelt inkomsten met makers die er exclusief werk aanbieden.

Gisteren maakte de jonge onderneming bekend dat het van start gaat in Nederland. De markt voor podcastapps wordt hier gedomineerd door Spotify, met een bijrol voor Apple.

In principe werkt de app hetzelfde als andere ‘podcatchers’. De software weet welke podcasts een openbare RSS-feed uitzenden en neemt die in zijn bestand. Makers kunnen vervolgens in de backend van Podimo hun titel claimen, met informatie verrijken en aanspraak maken op inkomstendeling.

Alle makers die hun actief werk aanbieden via de nieuwe app, krijgen vijftig procent van de abonnementsgelden die de Denen opstrijken. Want Podimo is enkel tegen betaling te gebruiken. Wanneer de app hier daadwerkelijk live gaat, zal de prijs duidelijk worden. Die zal niet veel afwijken van de vijf euro per maand die in andere landen wordt gevraagd.

Aan het roer bij Podimo staat Morten Strunge, een ondernemer en investeerder die eerder CCO was bij audiodienst Storytel. Die kennis, maar ook die van zijn eerdere participatie in Blendle, zet hij nu in met de nieuwe app.

De luisterapp is nieuw is voor Nederland, maar in nabije landen al wat langer beschikbaar: Denemarken, Duitsland, Spanje en Noorwegen.

Strunge zegt in een persbericht dat er gesprekken lopen met Nederlandse podcastproducenten over exclusieve producties. Dat soort ‘Originals’ moet het voor de luisteraar aantrekkelijk maken. Videodiensten als Netflix, Videoland en Viaplay passen vergelijkbare marketingtactieken toe.

Podimo haalde afgelopen drie jaar honderd miljoen euro venturecapital op in vijf rondes. In november stapten 83North en Highland Europe nieuw in in een ronde waarin 69 miljoen euro werd opgehaald.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond