Deel dit artikel
-

Podimo: Ruim 14 miljoen luisteruren in 2022

Podcast-app Podimo werd afgelopen jaar ingezet voor meer dan 14 miljoen luisteruren aan podcasts, luisterboeken en nieuwsuitzendingen.

In een persbericht met een terugblik op het jaar dat de Deense app in Nederland actief is, geeft het bedrijf deze cijfers.

“Bij elkaar opgeteld, is er in het eerste jaar in totaal 13.636.659 uur naar podcasts geluisterd en 752.054 uur naar luisterboeken. In de periode van 22 mei 2022 tot 23 maart 2023, is de categorie Truecrime met meer dan 106 procent gegroeid. Voor de categorie Geschiedenis betreft het zelfs een groei van meer dan 250 procent, en Entertainment schoot met 244 procent omhoog.”

Nederlanders luisteren het meest tijdens het woon-werkverkeer (17,9%) en tijdens kantooruren op weekdagen (9,7%), zes procent ’s nachts.

Tim de Gier, Head of Content bij Podimo Nederland: “Komend jaar willen we het portfolio uitbreiden, met een passend aanbod voor ieder moment van de dag. Nieuws en diepgang in de ochtend, licht entertainment in de middag en meeslepende verhalen in het weekend.” Ook de NPO Luister-app wil een dergelijke vaste programmering in zijn realiseren.

Podimo ging een jaar geleden van start in Nederland. Als onderdeel van die stap kocht het podcastnetwerk Dag en Nacht Media. Het bedrijf doet niet mee aan de landelijke bereiksmeting van NOM en Audify. Te duur en radio wordt ook meegeteld, klinkt de kritiek, dus geen zuivere cijfers.

De Deense app haalde in september 2022 een kleine zestig miljoen euro venturecapital op bij onder meer 83North, Highland Europe en Saban Ventures. Het totaal aan opgehaalde VC-geld bedraagt 162 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond