Deel dit artikel
-

Podimo wint Innovatieprijs in Online Radio Awards

De organisatie van de Online Radio Awards reikt de innovatieprijs uit aan het Deense bedrijf Podimo, een betaald luisterboek- en podcastplatform dat recent in Nederland van start ging.

De bekendmaking van de overige awards vindt pas aanstaande donderdag plaats. Dan vindt in het Nederlands Instituut voor Beeld te Hilversum het middagcongres en de uitreiking van de Online Radio Awards vindt plaats.

Podimo is een audioplatform dat net als Storytel en Netflix een maandbedrag vraagt aan de gebruikers van zijn dienst. Het bedrijf heeft al een aantal bekende Nederlandse podcasts aan zich weten te binden. Daarnaast kocht het Dag en Nacht Media.

Audiomakers hoeven niet meer per se reclame- of sponsordeals te sluiten om geld te verdienen. Ze delen in de abonnementsgelden. Daarnaast maakt Podimo audiowerk dat enkel op zijn platform te vinden is.

Het is de eerste keer dat de organisatie van de Online Radio Awards deze Innovatieprijs uitreikt. De Innovatieprijs is een nieuwe prijs die door de jury van de Online Radio Awards in het leven geroepen om vernieuwing in het audiolandschap te belonen en te stimuleren.

Donderdag worden er ook prijzen uitgereikt voor de beste podcast, beste presentator en het beste online radiostation.

Foto: Cristiano Betta (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond