Deel dit artikel
-

Politie bestormt Worldcoin kantoor in Nairobi

De Keniaanse politie heeft afgelopen weekend een inval gedaan bij het kantoor van Worldcoin in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Daarbij nam ze verschillende apparaten in beslag.

Vermoedelijk zijn de irisscanners in beslag genomen die worden gebruikt voor het maken van irisscans in ruil waarvoor klanten Worldcoin cryptotokens krijgen.

De commissaris voor gegevensbescherming Immaculate Kassait zegt dat het moederbedrijf van Worldcoin zijn ware bedoelingen niet heeft bekendgemaakt bij de registratie. Kenia had de activiteiten van Worldcoin al opgeschort. Worldcoin mag tot nader order geen biometrische gegevens meer verzamelen in Kenia.

Maandag hadden duizenden Keniaanse Worldcoin-gebruikers geen toegang tot de crypto-tokens die ze hadden verdiend door hun oogbollen te scannen.

Het is een slechte start voor een project dat toch al veel kritiek oogst. Worldcoin, bedacht door OpenAI CEO Sam Altman, moet een wereldmunt worden die je echter alleen kunt aanschaffen als je een oogscan laat maken.

Worldcoin is al gelanceerd in verschillende landen, waaronder Indonesië, Frankrijk, Japan, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Worldcoin verklaarde dat het Kenia koos als het eerste Afrikaanse land om het platform te lanceren omdat meer dan vier miljoen Kenianen reeds cryptomunte verhandelen. Vanaf dinsdag 1 augustus, een week na de lancering van Worldcoin in Kenia, hadden meer dan 350.000 Kenianen zich al geregistreerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond