Deel dit artikel
-

Politie haalt negenhonderd Instagramaccounts met illegaal vuurwerk offline

De politie heeft zeker 900 Instagram accounts opgerold die werden gebruikt om illegaal vuurwerk te verkopen. De politie wil met de actie duidelijk maken dat internet geen veilige, anonieme omgeving is voor mensen die vuurwerk verhandelen.

Vannacht is een groot aantal onherkenbare Instagram accounts van de politie omgezet naar een herkenbaar account van de politie. Er is een boodschap geplaatst, waarin de politie mensen erop wijst dat zij worden gevolgd, dat zij zich schuldig maken aan een strafbaar feit en daarmee moeten stoppen. Accounts die door de politie worden gevolgd, hebben eveneens een privébericht gekregen.

Voor de actie is samengewerkt met de hogeschool Windesheim en het landelijke project vuurwerk Oorworm. Ook worden opsporingsmiddelen ingezet om achter de identiteit van de achterliggende personen te komen.

Vorig jaar zijn 300 mensen die op Instagram illegaal vuurwerk aanboden ongemerkt gevolgd door de politie. In totaal werden toen zestig Instagram accounts op zwart gezet. Vorig jaar werden 1200 kopers en verkopers van verboden vuurwerk in beeld gebracht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond