Deel dit artikel
-

Politie houdt verdachte aan voor DDoS-aanval op MijnOverheid.nl

Vandaag heeft de politie een 19-jarige man uit Breda opgepakt die ervan wordt verdacht de websites MijnOverheid.nl en Overheid.nl plat te hebben gelegd met DDoS-aanvallen. Deze aanvallen werden uitgevoerd op 19 maart.

De sites waren enkele uren onbereikbaar. MijnOverheid is een soort digitale brievenbus waar burgers post krijgen van de overheid, bijvoorbeeld over hun belastingaangifte of kinderbijslag.

De aangehouden man wordt er formeel van verdacht vitale berichtgeving waardoor de veiligheid wordt belemmerd, in gevaar te hebben gebracht.

De afgelopen week legde de politie Midden-Nederland ook nog 15 zogenoemde booters stil. Het inkopen van DDoS-aanvallen bij zogenaamde booters is een veelgebruikte manier om DDoS-aanvallen te veroorzaken. Booters zijn een vorm van online-dienstverlening waarbij klanten gebruik kunnen maken van een infrastructuur van (veelal) gehackte computers om een doelwit aan te vallen.

Het onderzoek stond onder leiding van een officier van justitie uit Den Haag. Die zal later in het Paasweekeinde beslissen of de verdachte wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond