Deel dit artikel
-

Politie sluit grootste DDoS-website

De Nederlandse politie heeft dinsdag de grootste cybercriminele website Webstresser.org opgerold. Webstresser.org was een zogenaamde booter of stresser dienst: een website waar tegen lage prijzen krachtige DDoS-aanvallen konden worden aangekocht.

Het Nederlandse opsporingsonderzoek is gestart op basis van informatie van de National Crime Agency (NCA) uit het Verenigd Koninkrijk. De infrastructuur van Webstresser.org bevond zich enige tijd in Nederland, waardoor de politie veel informatie over de website kon achterhalen. Ook kon informatie over Nederlandse en internationale gebruikers en doelwitten worden achterhaald.

Gisteren is een huiszoeking gedaan in een woning in Hilversum, de verdenking bestond dat een van de bewoners ook beheerder is geweest bij Webstresser.org. Vanaf vandaag worden ook op verschillende plekken in Nederland gebruikers van Webstresser.org aangehouden. Ook zijn vier vermoedelijke beheerders in onder andere Servië en Kroatië aangehouden. In Canada en het Verenigd Koninkrijk werden ook acties ondernomen.

De Nederlandse politie werkte samen met Engeland, Duitsland, Schotland, Australië, Canada, Italië, Spanje, Servië, de VS, Kroatië, Hong Kong, Europol en de Joint Cyber Action Taskforce in de internationale strijd tegen DDoS-aanvallen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond