Deel dit artikel
-

Politie test sociaal meldingsplatform

De politie test een meldingsplatform waarmee iedereen met behulp van slimme techniek pijlsnel buren, gemeente en politie tegelijk op de hoogte kan brengen als er ergens wat aan de hand is. De techniek achter BART! is nog in ontwikkeling en beleefde zijn vuurdoop in Den Haag.

BART! staat voor Burger Alert Real Time. Het is een real time meldingsplatform voor bewoners om verdachte situaties 24/7 te delen met politie, gemeente en andere BART! -gebruikers.

De techniek achter BART! maakt gebruik van bestaande apps en sociale mediaplatforms, zoals Facebook, Instagram, Twitter en WhatsApp.

Op dit moment zijn er al bewonersinitiatieven om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te vergroten, zoals de WhatsApp-buurtgroepen en buurtwachten.

Het verschil met andere oplossingen is dat met behulp van slimme technologie online berichten automatisch worden geselecteerd en gestructureerd aangeboden aan het juiste loket bij gemeente of politie zonder dat er een telefoontje aan te pas komt of dat een bericht eerst door iemand moet worden uitgelezen.

Bij een verdacht incident is de drempel voor bewoners vaak te hoog om 112 te bellen. Het is dan eenvoudiger om even een berichtje te sturen naar de politie.

De eerste experimenten in Den Haag zijn gebruikt om het meldingsplatform uitgebreid te testen en in de toekomst verder te ontwikkelen.

BART! is een project waaraan de gemeente Den Haag, de politie, CGI, TNO, TU Delft en TIGNL samenwerken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond