Deel dit artikel
-

Politie waarschuwt honderden vuurwerkhandelaren op Instagram

De politie heeft mensen op Instagram die illegaal vuurwerk aanbieden, vandaag gewaarschuwd dat hun account offline wordt gehaald. De actie is onderdeel van het Project Oorworm, dat zich richt op de bestrijding van online handel in illegaal vuurwerk. Via het project zijn al 60 Instagram-accounts op zwart gezet.

Via het account Grapje100 volgden politiemensen de afgelopen weken ruim 300 van zulke accounts. Het politie-account werd door ruim 100 mensen gevolgd.

Vannacht is het account Grapje100 omgezet in het account Politie_Vuurwerk_Internetteam. Op het account is een presentatie geplaatst, waarin de politie mensen erop wijst dat zij worden gevolgd, dat zij zich schuldig maken aan een strafbaar feit en daarmee moeten stoppen.

Personen die het account volgen, zien vanzelf dat het is omgezet. Accounts die door de politie worden gevolgd, hebben een privébericht gekregen. Daarin wordt verwezen naar de presentatie.

Vanuit het project zijn de afgelopen weken ruim 1200 kopers en verkopers van verboden vuurwerk in beeld gebracht. Honderden mensen van wie de werkelijke identiteit bekend is, hebben politie aan de deur gehad of kunnen op korte termijn een bezoek verwachten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond