Deel dit artikel
-

Ponooc stapt in bij bezorgplatform Bringly

Het investeringsfonds Ponooc, gelieerd aan Pon Holdings, neemt een belang in Bringly. De start-up steekt het geld in doorontwikkeling van zijn software en geografische expansie, bereik in nieuwe steden.

Ook Shamrock Ventures neemt deel aan deze investeringsronde ‘en ervaren marktexperts’. Om hoeveel geld het gaat, houden de partijen voor zich.

Op de logistieke markt legt Bringly zich toe op een specifiek onderdeel van de keten: lokale, duurzame bezorging op dezelfde dag. Concreet betekent dat: zo snel als binnen uur en uiterlijk tot ’s avonds negen uur, per fiets of elektrisch busje. Nog preciezer: Bringly ontwikkelt de software die het logistieke proces managet.

Met het nieuwe geld wil het zijn software zo doorontwikkelen, dat ook grotere bedrijven met vestigingen in meerdere steden op het platform kunnen aansluiten. Momenteel is de start-up van Rajiv Laigsingh actief in veertig Nederlandse steden. Het coronavirus heeft de vraag naar lokale bezorgdiensten een flinke duw in de rug gegeven, wat onbedoeld het pad effende voor de jonge ondernemer.

Investeerder Ponooc is sinds 2014 actief richting Europese start- en scale-ups met speciale interesse voor duurzame energie en mobiliteit. Het portfolio bevat bedrijven als Swapfiets, Trunkrs, Tranzer, DOCKR, Unu, Check en Yego.

Shamrock Ventures is een nieuw fonds, met Tommy Hurley aan het roer. De website wijst op drie participaties: Crisp, Peerby en Spruit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond