Deel dit artikel
-

Populairste telecombundels voor particulieren in Vlaanderen in vijf jaar tijd fors gestegen

Er is te weinig concurrentie op de particuliere telecommarkt in Vlaanderen. Tot die conclusie komt telecomregulator BIPT.

Veruit de populairste bundels (40 tot 45 procent van de markt) zijn die met internet met een hogere downloadsnelheid vanaf 100 Megabit per seconde, televisie én mobiele telefonie.

De minimale prijs van zo’n bundel is tussen januari 2019 en januari 2024 ‘significant toegenomen’ en ligt zelfs aanzienlijk hoger dan in onze buurlanden.

Bundels met tv en internet in België zijn wel goedkoper dan in de buurlanden als je kijkt naar de laagste downloadsnelheden.

Het BIPT schrijft de duurdere telecombundels toe aan ‘een gebrek aan concurrentie, met hooguit drie of vier spelers in het segment’.

Bij abonnementen voor alleen internet (15 tot 20 procent van de markt), internet in combinatie met mobiele telefonie (5 tot 10 procent) of diensten gigabit internet (tot 5 procent) zijn vaak wel goedkopere aanbiedingen te vinden. Grotendeels dankzij secundaire merken als Mobile Vikings, Scarlet en Hey!.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond