Deel dit artikel
-

Porsche start competitie voor ontwikkelaars

Autofabrikant Porsche lanceert in februari een ‘programmeerwedstrijd’ waar softwareontwikkelaars van buiten het bedrijf hun visie op de auto en -interface van de toekomst kunnen bouwen.

Daartoe is Porsche een samenwerking aangegaan met het bedrijf High Mobility uit Berlijn. Die start-up bouwde een API-gebaseerd platform waarop derde ontwikkelaars werkende digitale proefconcepten kunnen bouwen op tientallen realistische maar fictieve API’s en SDK.

Eind vorige week opende Porsche de deuren voor inschrijving op de NEXT OI Competition. De objecten waarmee programmeurs daarin aan de slag kunnen zijn onder meer: het chassis, het infotainment- en navigatiesysteen, points of interest en parkeren.

Het is niet uitgesloten dat winnaars van de programmeerwedstrijd een plek krijgen aangeboden in Porsches nieuwe accelerator. Deze snelkookpan om prille projectjes op te voeden tot startende ondernemingen gaat in de lente van 2018 live. Het betreft een samenwerkingsverband tussen Axel Springer Digital Ventures en Porsche Digital. De uitgever brengt zijn venture-activiteiten in onder in het initiatief, waarin de aandelen 50/50 zijn verdeeld.

Foto: antti (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond