Deel dit artikel
-

‘Positie Nederland als digitaal knooppunt staat sterk onder druk’

Door het gebrek aan plannen en projecten om nieuwe zeekabels aan te leggen, staat de positie van Nederland als dataknooppunt onder druk. Dat schrijven meerdere brancheorganisaties en ondernemingen die actief zijn in de digitale sector vandaag in een brief aan staatssecretaris Keijzer.

Zij vragen de regering om snel actie te ondernemen om nieuwe zeekabels aan te laten landen in Nederland. Volgens deze organisaties staan zowel het vestigingsklimaat als de soevereiniteit van onze digitale infrastructuur op het spel.

De concurrentie is hevig: overheden in andere Europese landen zetten zich momenteel in om nieuwe kabels naar hun land te halen, om daarmee ook een positie te verwerven als datahub. Hierdoor verliest Nederland haar positie als aantrekkelijk vestigingsland.

Daarnaast is er bij verlies van directe intercontinentale connectiviteit over zee ook sprake van risico’s voor de soevereiniteit van digitale infrastructuur. Verminderde regie over internationale verbindingen door afhankelijkheid van andere landen en grote tech bedrijven is een ongewenst scenario.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

MS moet zijn Microsoft en Google zijn nog aardig, Delfzijl is natuurlijk Google cloud.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond