Deel dit artikel
-

Postbank doet aangifte van phishing aanval

De Postbank doet aangifte bij de politie van de phishing aanval van afgelopen weekeinde. De ING-dochter hoopt dat de internetcriminelen deze keer wel opgespoord en gearresteerd kunnen worden.

De Postbank heeft gisteren besloten aangifte te gaan doen bij de politie van internetfraude. Samen met Justitie zal de bank de sporen van de phishing aanvallers uitpluizen in de hoop de daders te kunnen identificeren. Uit vragen van Emerce aan de bank, blijkt dat het onderzoek naar de phishing aanval van juni 2005 is afgesloten. De daders zijn niet geïdentificeerd Niemand is gearresteerd.

Afgelopen zaterdag, zondag en maandag ontvingen tienduizenden Nederlanders een e-mail waarin ze gevraagd werden hun inlogcodes van Postbank.nl in te tikken op een website. Op het eerste oog leek zowel de e-mail als de website waar naar verwezen werd afkomstig van de Postbank. Het bleek in beide gevallen echter om vervalsingen te gaan.

Internetboeven probeerden persoonlijke gegevens van Nederlanders af te troggelen. Via dat soort gegevens kunnen ze malafide aankopen doen op het web, alsmede de digitale identiteit van hun slachtoffers aannemen. Dit soort e-mailaanvallen wordt ook wel phishing genoemd. De e-mails worden op spamachtige wijze verstuurd. De zendende mailserver is zelden tot nooit de server van de boeven, maar in de regel een gehackte computer. Die computers worden veelal aangestuurd vanuit gekraakte IRC-kanalen, een uithoek van het internet.

Het is de vraag of de Postbank er nu wel in zal slagen de phishing aanvallers te identificeren. De meest logische weg om internetboeven te vinden in dit soort situaties, is het geld te volgen dat ze pikten. In de praktijk leidt dat spoor naar buitenlandse katvangers, losse medewerkers van de daders. Postbank liet eergisteren echter weten dat geen van haar klanten in de fraudeval is  getrapt, er zijn financieel gedupeerden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Vink

ik ontvang nu al bij een ingezonden mail een terugbericht met mijn eigen ID nummer erop en is dit niet misschien het beste IEDEREEN ZIJN EIGEN ID NUMMER ERBIJ LATEN ZETTEN, zodat het gemakkelijker is op te sporen.Dit moet dan wel verplicht gesteld worden. goed of slechte suggestie?¿?!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond