Deel dit artikel
-

Postbank Sail-track 38.000 keer gedownload

De Postbank Sail-track is tot nu toe 38.000 keer gedownload. Vooraf had de Postbank zelf gerekend op 25.000 downloads. “Doel van de actie was Sail te voorzien van een eigentijds karakter,” zo zei woordvoerder Harold Reusken van de Postbank toen de actie twee weken geleden werd aangekondigd.

De track was sinds 3 augustus te downloaden op Postbank.nl. “Als je kijkt naar de downloadchart en je wil op nummer 1 komen dan moet je track ongeveer 7.000 a 8.000 keer zijn gedownload. Als je daar naar kijkt zijn we daar dus ruim overheen gegaan,” zegt Reusken.

Veel ruchtbaarheid heeft de Postbank volgens Reusken niet aan de actie gegeven. “We hebben wel een persbericht verstuurd, maar het is met name virale marketing geweest wat voor een boost heeft gezorgd. De track werd ook vanuit Denemarken, Duitsland en Japan gedownload,” zegt Reusken.

Behalve een Sailtrack was er ook een Sail-game en werd er vanaf Sail geblogd door de Postbank. Reusken zegt meer dan tevreden te zijn over de acties rondom Sail. De actiesite waarop de track, het weblog en de game staan, trok tot dinsdag 165.943 unieke bezoekers. En er waren ruim 582.000 pageviews. De site blijft in ieder geval nog staan tot eind september, aldus Reusken.

De game werd tot dinsdag 23 augustus 207.335 keer gedownload. Volgens de maker van de Sail-game Mad Multimedia is dat uitzonderlijk vaak. De site waarop de game stond trok 192.000 unieke bezoekers. Nu Sail voorbij is, heeft de Postbank weer iets nieuws verzonnen om jongeren aan zich te binden. Het heeft een Karaoke-machine online gezet.

Deel dit bericht

1 Reactie

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond