Deel dit artikel
-

Postbedrijf Sandd neemt De Buren over

Postbedrijf Sandd neemt De Buren Afhaalcentrum over via een meerderheidsbelang. Met meer dan 50 vestigingen is De Buren de grootste aanbieder van onbemande afhaallocaties voor pakketten in Nederland.

Sandd ziet de aansluiting met De Buren als een belangrijke strategische stap in haar ontwikkeling van traditionele postbezorger naar aanbieder van de zogenaamde ‘last mile’, zo laat Haico Meijerink, CEO van Sandd, in een verklaring weten: ‘Door de groei van het aantal pakketbezorgingen is er in de woonwijken steeds meer verkeer. Sandd ziet het als haar verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een vriendelijke en efficiënte oplossing. Bovendien bieden de onbemande afhaalcentra de consument de mogelijkheid online aankopen op een zelf gekozen moment in ontvangst te nemen, zonder op bezorging te hoeven wachten of de kans te lopen deze te missen.’

Financiële details zijn niet bekendgemaakt. De participatie van Sandd, een zakelijke postbezorger met een marktaandeel van twintig procent, heeft uitsluitend betrekking op de Nederlandse activiteiten van de Buren. De buitenlandse activiteiten vallen hier buiten.

De Buren is opgericht in 2011 en exploiteert onbemande afhaalpunten voor online aankopen. Veel van deze vestigingen zijn 24/7 toegankelijk. Door gebruik van gekoelde- en vrieskluizen is het bijvoorbeeld ook mogelijk online gekochte boodschappen af te halen. De uitrol van de eerste vijftig vestigingen van De Buren is mede mogelijk gemaakt door het belang dat de Overijsselse participatiemaatschappij Wadinko in het bedrijf heeft genomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond