Deel dit artikel
-

Postbezorger Sandd alsnog in pakketten

Zakelijke postbezorger Sandd uit Apeldoorn stapt alsnog in de pakketbezorging. Vandaag wordt de bezorgdienst Sandd2me gelanceerd.

De tweede postbezorger van Nederland begint bescheiden. Sandd gaat in het begin uit van duizend bezorgde pakketjes per dag. Vorig jaar werden ruim 300 miljoen pakketjes bezorgd in Nederland, omgerekend een omzet van zo’n 2 miljard euro.

“Met de overname van Van Straaten Post eind vorig jaar, hebben we ook het netwerk om deze dienst te kunnen leveren”, zegt CEO Rob Brakenhoff van Sandd in gesprek met De Telegraaf. ‘We beginnen voorzichtig met meerdere klanten, maar bieden wel levering op dezelfde dag aan. We verwachten door te kunnen groeien na een paar maanden. De vraag uit de markt is er, daarnaast houden we het simpel. We gaan geen koelkasten doen.’

De vennootschap werd half januari opgericht, de domeinnaam in februari vastgelegd.

Sandd hoeft voor de dienst niet diep in de buidel te tasten. De organisatie heeft al 18.000 bezorgers. Naast eigen vestigingen werkt het bedrijf met franchise partners als Reli Groep, Post Service, Herling Strijdhorst, Meco Distributie en Stadspost Helden-Baarlo.

Sandd heeft al eerder aan pakketbezorging geroken bij de voorgenomen samenwerking tussen Bruna en DHL. De consument kon bij de nieuwe servicebalie terecht om post en pakketten te versturen, op te halen of te retourneren. De aandeelhouders staken daar echter een stokje voor.

In 2014 nam het bedrijf een belang in De Buren, de grootste aanbieder van onbemande afhaallocaties voor pakketten in Nederland. De toenmalige CEO Haico Meijerink vertelde destijds aan Emerce ‘dat we niet de ambitie hebben om een nieuw bezorgpakket naar de markt te brengen. Het aanbod is wat dat betreft al heel erg groot, als je capaciteit gaat toevoegen aan de hoeveelheid wagens die er rijden, of de hoeveelheid sorteercapaciteit, levert dat alleen maar prijsdruk op.’ Een jaar later werd het meerderheidsbelanfg alweer van de hand gedaan.

Met de overname van Van Straaten Post werd wederom in e-commerce geinvesteerd, al ging het nog steeds om brievenbuspakketjes.

Deel dit bericht

4 Reacties

Monique Lagestee

Kunnen ze, net als de post,weer lekker voordelig leveren doordat ze hun mensen onderbetalen? !!! Mensen krijgen geen minimum loon (ongeveer 3 uur per uur), lopen onverzekerd, bouwen geen pensioen op….enz… Het is een oplichtersbende met hun franchise partners. En Let op soms doet je brief (ook uitslagen bevolkingsonderzoek) of kaart er wel meer dan een week over.
Een boze ex- bezorger

Emma

Helemaal eens met Monique Lagestee.
Bezorgers worden schandalig uitgebuit.

Ik ben geen ex-bezorger maar bezorger en ik zoek contact met Rob Brakenhof.

Rob als je dit leest, waar ben je? Ik heb behoefte aan een gesprek.

Monique Lagestee

Hoi Emma, wie is Rob? Ik heb brieven gestuurd die in de tweede kamer zijn voorgelezen. Er moet iets aan gedaan worden. De dingen die ik benoem zijn er nog maar een paar van een hele berg. Ik heb het nog niet gehad over hoe ons huis een “goedkope opslag” voor Sandd is en zo zijn er nog zoveel dingen.
Groetjes

Monique

Ja Bram her wordt tijd dat ze daar is aangepakt worden….Dit is gewoon een oplichtersbende!!!!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond