Deel dit artikel
-

Postbodes Deutsche Post op pad met robot

PostBOT is de toepasselijk naam van het nieuwe maatje van postbodes in Duitsland. In smartcity Bad Hersfeld begint Deutsche Post een proef waarbij het bezorgteams op pad stuurt: een mens en een machine.

De postrobot is anderhalve meter hoog, hij rijdt maximaal zes kilometer per uur en zijn camera’s zien of er obstakels op zijn pad zijn. Zo ja, dan rijdt hij er omheen of wacht op hulp van zijn menselijke maatje. Hij gaat pas rijden als de postbode gaat lopen en stopt wanner de benen van de postbode stoppen. Zij ‘ogen’, camera’s, zijn namelijk ingesteld om te reageren op postbodebenen.

Hoewel het een proef is, lijkt het voor de toekomst niet meer dan logisch dat postbestellers in duo’s op pad gaan. PostBOT kan namelijk tot 180 kilo aan briefpost meenemen. Dat vergroot de looproute van de besteller enorm en, vanuit lichamelijk perspectief, ontlast hem fysiek aanzienlijk.

De rijdende posttas is gebouwd door Effidence uit Frankrijk.

De eerste testperiode duurt zes weken. Na evaluatie vindt een nieuwe testronde plaats.

Deutsche Post investeert doorlopend in innovatieve hardware om de lastmile te automatiseren. Het ontwikkelde zelf elektrische pakketwagens en is, al sinds enige tijd, een van de weinige logistieke partijen die drones commercieel inzet om postpakketjes te bezorgen.

Het is niet duidelijk of en hoe het bedrijf de lastmile helemaal wil automatiseren, zoals Starship Technologies doet met e-commercebezorgingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond