Deel dit artikel
-

PostNL: 26 miljoen extra pakketten door corona

PostNL heeft het afgelopen kwartaal 108 miljoen pakketten bezorgd, 61 procent meer dan een jaar geleden. Maar het bedrijf benadrukt wel dat dit komt door de lockdown en de resultaten eenmalig zijn.

PostNL had eind april al voorlopige cijfers over het afgelopen kwartaal gepubliceerd. De omzet is uitgekomen op 962 miljoen euro tegen 701 miljoen een jaar geleden. De genormaliseerde EBIT steeg naar 130 miljoen.

Ook bij Mail (traditionele post) was het resultaat sterk, al houdt de onderliggende volumedaling aan. PostNL profiteerde van de post voor briefstemmen en uitnodigingen voor de coronavaccinatie.

De groei van e-commerce en de overgang van offline naar online is sinds het begin van de coronacrisis medio maart significant toegenomen. Die onderliggende sterke groei van e-commerce blijft aanhouden. Rekening houdend met coronaeffecten gaat PostNL ervanuit dat circa 42 miljoen euro van het resultaat eenmalig is. Dit vertaalt zich in 26 miljoen extra pakketten die onder normale omstandigheden niet zouden zijn bezorgd.

PostNL zal in de periode 2021-2024 circa 80 miljoen euro besteden aan de versnelling van de digitale transformatie, waarvan circa 50 procent in investeringen en 50 procent in bedrijfskosten. De bedoeling is om in 2021 al zo’n 25 miljoen te besteden.

Door de aanhoudende ongekende omstandigheden blijft de zichtbaarheid naar de toekomst beperkt, schrijft PostNL. De precieze gevolgen van veranderingen in de lockdown blijven onzeker.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond