Deel dit artikel
-

PostNL bezorgde met de feestdagen minder pakketten dan verwacht

PostNL geeft een winstwaarschuwing af. De EBIT over 2023 komt naar verwachting uit op circa 92 miljoen euro. Dat is conform de aanvankelijke verwachtingen, maar lager dan het laatst gepubliceerde vooruitzicht. Vooral de feestdagen vielen tegen.

De marktomstandigheden bleven in het vierde kwartaal volatiel. Hoewel het pakkettenvolume toenam, heeft postNL minder pakketten bezorgd. Tegelijkertijd had PostNL al kosten gemaakt om op maximale capaciteit te kunnen opereren.

De volumes van internationale klanten stegen wederom, maar de binnenlandse volumes bleven achter. De hoeveelheid post bleef daarentegen redelijk overeind. Zowel bij Pakketten als bij Mail in Nederland was de verschuiving van de mix minder gunstig. Het hoge ziekteverzuim bleef een punt van zorg en zette de kosten meer onder druk dan was ingeschat.

In het vierde kwartaal boekte PostNL een omzet van 889 miljoen euro, 6 miljoen euro meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De genormaliseerde EBIT kwam uit op 77 miljoen euro, tegen 60 miljoen euro in dezelfde periode in 2022.

De pakketvolumes stegen met 0,9 procent, maar daalden bij Mail met 1,9 procent in Nederland.

Eind februari publiceert het bedrijf zijn definiete jaarcijfers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond