Deel dit artikel
-

PostNL blijft bezorgen, maar zet zelf handtekening op handscanner

PostNL blijft gewoon post, pakketten en andere zendingen bezorgen wegens ‘het in stand houden van het maatschappelijke verkeer’. Bezorging aan huis zorgt er voor dat mensen thuis kunnen blijven en dat bedrijven hun afzetkanalen behouden.

Wel neemt het bedrijf enkele maatregelen. Consumenten hoeven tot nader order niet meer op het scanapparaat te tekenen voor ontvangst van een pakket of een aangetekende verzending. De bezorger zal dat namens de ontvanger doen door de laatste drie tekens van het nummer van paspoort of rijbewijs te noteren na ontvangst.

Informatie over de bezorgstatus is zoals altijd beschikbaar in de PostNL-app en in de track & trace informatie op de PostNL-website.

PostNL werkt verder aan de verruiming van de dagelijkse bezorgtijd en andere maatregelen voor onze postbezorgers. Dat vergemakkelijkt voor hen de opvang van jonge kinderen thuis. Wie thuis kan werken, werkt thuis. Voor wie dat niet kan worden aanvullende maatregelen getroffen.

Deel dit bericht

5 Reacties

Sandra

Graag ook een applaus voor de pakketbezorgers! Die lopen ook risico omdat wij zonodig nog iets willen bestellen. Zeg is iets aardigs zodat ze weten waarvoor ze het doen.

Hodgson Jean Pierre

Vandaag 25/03/2020 pakje ontvangen van Postnl.
Pakjes bezorger houdt zich niet aan de manier waarop pakje moet worden afgeleverd en overhandigt.
Biedt apparaat aan om voor ontvangst op te onderschrijven.
Houd geen afstand.
Spreekt geen woord Nederlands.

AGaab

Is het de edoeling het paspoort/rijbewijs ook fysiek aan de bezorger te gegen. Ik vermoed van niet, want in dat geval is het besmettingsgevaar nog even groot.
Misschien kan die onduidelijkheid in het bericht hierboven weggenomen worden door de tekst aan te passen?

R.Ledel

Post pakket bezorger houd geen afstand en biedt pakket zo aan, verder wil hij mijn rijbewijs scannen en daar ging ik niet mee akkoord .
Na heftige reactie en bemiddeling van politie hoefde hij ineens alleen de laatste 3 cijfers te weten .

Rob - Amerstudio

Een chapeau voor de pakketbezorgers in Nieuw-Vennep: pakketjes worden prima volgens de laatste voorschriften afgeleverd.
En natuurlijk ook voor de pakketbezorgers elders in het land: alles wat wij versturen komt prima aan, geheel geen klachten over.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond