Deel dit artikel
-

PostNL blijft bezorgen, maar zet zelf handtekening op handscanner

PostNL blijft gewoon post, pakketten en andere zendingen bezorgen wegens ‘het in stand houden van het maatschappelijke verkeer’. Bezorging aan huis zorgt er voor dat mensen thuis kunnen blijven en dat bedrijven hun afzetkanalen behouden.

Wel neemt het bedrijf enkele maatregelen. Consumenten hoeven tot nader order niet meer op het scanapparaat te tekenen voor ontvangst van een pakket of een aangetekende verzending. De bezorger zal dat namens de ontvanger doen door de laatste drie tekens van het nummer van paspoort of rijbewijs te noteren na ontvangst.

Informatie over de bezorgstatus is zoals altijd beschikbaar in de PostNL-app en in de track & trace informatie op de PostNL-website.

PostNL werkt verder aan de verruiming van de dagelijkse bezorgtijd en andere maatregelen voor onze postbezorgers. Dat vergemakkelijkt voor hen de opvang van jonge kinderen thuis. Wie thuis kan werken, werkt thuis. Voor wie dat niet kan worden aanvullende maatregelen getroffen.

Deel dit bericht

9 Reacties

Sandra

Graag ook een applaus voor de pakketbezorgers! Die lopen ook risico omdat wij zonodig nog iets willen bestellen. Zeg is iets aardigs zodat ze weten waarvoor ze het doen.

Hodgson Jean Pierre

Vandaag 25/03/2020 pakje ontvangen van Postnl.
Pakjes bezorger houdt zich niet aan de manier waarop pakje moet worden afgeleverd en overhandigt.
Biedt apparaat aan om voor ontvangst op te onderschrijven.
Houd geen afstand.
Spreekt geen woord Nederlands.

AGaab

Is het de edoeling het paspoort/rijbewijs ook fysiek aan de bezorger te gegen. Ik vermoed van niet, want in dat geval is het besmettingsgevaar nog even groot.
Misschien kan die onduidelijkheid in het bericht hierboven weggenomen worden door de tekst aan te passen?

R.Ledel

Post pakket bezorger houd geen afstand en biedt pakket zo aan, verder wil hij mijn rijbewijs scannen en daar ging ik niet mee akkoord .
Na heftige reactie en bemiddeling van politie hoefde hij ineens alleen de laatste 3 cijfers te weten .

Rob - Amerstudio

Een chapeau voor de pakketbezorgers in Nieuw-Vennep: pakketjes worden prima volgens de laatste voorschriften afgeleverd.
En natuurlijk ook voor de pakketbezorgers elders in het land: alles wat wij versturen komt prima aan, geheel geen klachten over.

Jacobus Bonte

Volgens mij valt aangetekende post onder het briefgeheim en zal de persoon zelf moeten tekenen of eenander machtige en niet andersom wat PostNL nu zegt. Ik weet niet of onze minister-president hier nu toestemming heeft gegeven. wat ook niet mag, eerst noodwet in de kamer heb ik niets van gehoord maar momenteel kan alles hier in nl.

martijn

En zo langzaamerhand geven wij alles uit handen onder het mom van “corona preventie” en “innovatie”, tevens kan de overheid nu ook lekker cashen met boetes enzo….

De minister van volksgezondheid wilt nu ook “inzicht” krijgen in horeca reserveringen om zo besmettingen te kunnen natrekken, maar er zijn amper besmettingen geregistreerd (wellicht in die vieze randstad nog wel, maar daarbuiten bijna niet meer )…

Vinden wij het al leuk allemaal? De politie staat die Europa aan het worden is? Mede dankzij jullie; omdat jullie het allemaal lieten gebeuren en er “vol trots” aan meededen? Want wat was je een held toen je die corona-app op je mobieltje installeerde zeg!

Bram

Haha gaat het wel lekker met je martijn? Pas je wel op dat je aluhoedje niet afwaait met die harde windstoten vandaag?

Overigens waren in de randstad weinig tot geen besmettingen, maar lag het voornamelijk in dat vieze zuiden waar ze met de besmette handjes de polonaise danste.

Je bent niet helemaal lekker boomer

Joke

Postbezorger zet pakket neer en belt aan. Lukt het zo? Ik vraag of ik niet iets moet tekenen, nee hoeft niet. Weg is hij. Inhoud pakket is beschadigd. Deukje in tv rand. Batterij plat. Afstandsbediening beschadigd. 😡

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond