Deel dit artikel
-

PostNL doet zelfstandige pakketbezorgers een aanbod

PostNL heeft alle zelfstandige pakketbezorgers een aanbod gedaan om in dienst te komen of om als ondernemer meer te verdienen dan op dit moment. PostNL houdt rekening met een financiële impact van de maatregelen van 15 tot 20 miljoen euro op jaarbasis.

Het aanbod is afgelopen tijd besproken met FNV. De aanwezigen stemden tijdens twee bijeenkomsten voor en bij één bijeenkomst tegen het aanbod. Per saldo is het aanbod door de aanwezigen niet geaccepteerd. De opkomst was daarvoor beperkt. De komende periode gaat PostNL daarom met de zelfstandige pakketbezorgers in gesprek. De FNV lijkt het voorstel een ‘verbetering’ te vinden.

De zelfstandige pakketbezorger kan een arbeidsovereenkomst met PostNL aangaan voor onbepaalde tijd, met alle arbeidsvoorwaarden van de CAO van PostNL. Maar hij ook zelfstandige pakketbezorger blijven, waarbij de vergoedingen met tien procent worden verhoogd. Door dit aanbod is er volgens de vervoerder geen verschil meer in kosten tussen zelfstandige pakketbezorgers en eigen medewerkers.

Eerder dreigde Subco Partners, een collectief van 450 zelfstandige bezorgers, om een eigen bezorgdienst te beginnen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond