Deel dit artikel
-

PostNL gaat ook in de avond bezorgen

PostNL gaat voortaan ook in de avond pakketten bezorgen, voorlopig alleen op dinsdag- en donderdagavond. Dat vertelde manager e-business Jeroen Hellemans op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht. De avondlevering krijgt een adviestarief van 2 euro.

Het gaat om het tijdvak van 18.00 uur en 21.30 uur. De dinsdag en donderdag zijn niet toevallig gekozen. Dat zijn de dagen dat PostNL overdag nogal eens voor een dichte deur komt te staan. Er zijn wel plannen om ook op andere dagen te bezorgen. De avondbezorging begint in mei.

De prijs die PostNL in rekening zal brengen bij de webshop wordt onderhandeld en zal dus verschillen per webwinkel. Het is vervolgens aan de webwinkel om te beslissen of ze deze prijs doorberekenen naar de online shopper en is totaal afhankelijk van de verkoopstrategie van de webwinkels, aldust PostNL.

PostNL is enkele maanden terug al begonnen met bezorging op maandag, onder meer voor Coolblue en bol.com. Bij meer dan vierhonderd van de ruim tweeduizend afhaalpunten kunnen klanten straks ook al vanaf 8.30 uur ’s ochtends terecht om een pakket op te halen.

PostNL lanceerde vandaag in Utrecht ook een nieuwe plugin voor webwinkels die gemaakt zijn met Magento en SEOshop. Met de nieuwe plugin kan de webwinkelier zijn klanten laten profiteren van de nieuwe bezorgopties van PostNL. De plugin is beschikbaar als download op de PostNL website.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond