Deel dit artikel
-

PostNL gaat uitstootvrij bezorgen op de Waddeneilanden

PostNL gaat op alle Waddeneilanden pakketten volledig uitstootvrij bezorgen. Terschelling is het eerste eiland waar PostNL vanaf dinsdag uitsluitend elektrisch, met de fiets en te voet bezorgt. De eilanden Vlieland, Schiermonnikoog, Ameland en Texel volgen in de komende maanden.

Alle diesel bestelauto’s en brommers op Terschelling zijn vervangen door elektrische auto’s, een elektrische scooter en fiets. Na Terschelling volgt Vlieland. Brieven bezorgt PostNL daar al uitstootvrij. Binnenkort gaat het bedrijf op Vlieland ook pakketten elektrisch bezorgen.

De Waddeneilanden hebben als gezamenlijke ambitie om in 2020 zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie en water. Door volledig uitstootvrij te bezorgen draagt PostNL bij aan deze ambitie.

In 2016 startte PostNL met het vervangen van 400 dieselauto’s door bestelwagens die op groen gas rijden. Het bedrijf breidt dit aantal uit naar 500.

Deel dit bericht

2 Reacties

Marcel huisman - Postnl postbode op Vlieland

Goede zaak, wij rijden al een jaar al groen op Vlieland, en dat bevalt ons prima. Met de vriendelijke groet Marcel Huisman

Maarten Post - Provincie Noord-Brabant

Hmm, wat verwarrend. Zijn die bestel auto’s nu op groen gas of batterij elektrisch?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond