Deel dit artikel
-

PostNL geeft winstwaarschuwing af, lijdt verlies op pakketten

PostNL meldt een tragere volumegroei in de pakkettenmarkt dan eerder werd voorzien. De verwachte terugkeer naar groei in Pakketten in het derde kwartaal is uitgebleven en PostNL gaat er nu vanuit dat de volumes in het vierde kwartaal in 2022 gelijk zullen zijn aan het jaar ervoor.

De volumes daalden in het derde kwartaal met 9,3 procent. De omzet van pakketten komt naar verwachting uit op 328 miljoen (Q3 2021: € 345 miljoen). PostNL lijdt 1 miljoen euro verlies op Pakketten.

De totale omzet voor PostNL over het derde kwartaal wordt vermoedelijk 709 miljoen euro (Q3 2021: € 729 miljoen) bij een aangepast operationeel verlies van 20 miljoen euro.

De aanhoudende inflatiedruk leidt tot hogere brandstof-, loon- en andere kosten. De loonkosten zuller hierdoor meer stijgen dan eerder werd voorzien.

Het vierde kwartaal wordt desondanks het sterkste kwartaal van het jaar en daarmee het belangrijkste kwartaal voor het jaarresultaat, belooft de pakketbezorger. Op piekdagen worden twee keer zoveel pakketten bezorgd als op een gemiddelde dag.

Deel dit bericht

2 Reacties

Seb

En toch gaat de Raad van Commissarissen van PostNL CEO Herna Verhagen opnieuw benoemen…? Ik vind het bizar. Tijdens haar leiderschap heeft het ene na het andere schandaal plaatsgevonden. Misstanden, kinderarbeid, een volledige wantoestand bij de Belgische dochter, internationale expansie stopgezet en dochters verkocht, de beurskoers is ingestort, mislukte overname van Bpost én meermaals slechte cijfers.

Het wordt tijd dat deze CEO plaatsmaakt voor iemand met visie.

Paul Lamote

De volledig uit de hand lopende personeelskosten zijn voor een arbeidsintensief bedrijf als PostNL een drama. ik ziet niet in hoe dit opgelost moet gaan worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond