Deel dit artikel
-

PostNL installeert pakketautomaat op Schiphol

PostNL installeert vandaag zijn achtste pakketautomaat, op Schiphol. Forenzen kunnen hierdoor onderweg naar huis of werk al hun internetbestellingen aannemen.

Begin deze week arriveerde de volgende pakketautomaat van PostNL uit een reeks die in Polen wordt gebouwd. Het jongste exemplaar werd gedemonstreerd op de Webwinkel Vakdagen. Vandaag krijgt de kastwand een enkeltje Schiphol, waar hij ook direct in gebruik wordt genomen.

Behalve PostNL pronkte ook DHL afgelopen dagen op de Webwinkel Vakdagen prominent met zijn pakketwand. Anders dan die van PostNL is de Duitse variant wel modulair van opbouw. De installatie kan betrekkelijk eenvoudig in de breedte worden uitgebreid.

De pakketautomaat is een nieuwe verschijning in het Nederlandse logistieke landschap. Het apparaat fungeert als een alternatief voor de voordeur. De bestellers van DHL en PostNL leveren er pakketjes in af van, bijvoorbeeld, internetwinkels. Zodra ze de deur sluiten, krijgt de consument een afleverbevestiging per mail of sms. Na het afhalen van zijn pakketje, dat maximaal drie weken blijft liggen, komt de kast weer als ‘beschikbaar’ in het systeem te staan.

Consumenten kunnen niet enkel pakketjes ophalen bij de pakketautomaten maar ze er ook afleveren voor bezorging.

Er staan ook pakketautomaten op Amsterdam CS, Den Haag CS, Eindhoven CS, Breda Cs en Leiden CS, Almere CS en Utrecht CS. Het bedrijf laat meer kasten bouwen voor installatie op de andere grote stations in Nederland.

Deel dit bericht

1 Reactie

Hans Otto

In alle berichten over de locatie van het afhaalpunt Schiphol staat de Jan Plezierweg als adres. Daar vind je alleen een personeel en voertuigen doorgang naar het platform op Schiphol Centrum.
Het juiste adres is Plaza/Aankomst 4 bij draaideur B aan de Aankomstpassage schuin tegenover de Hema.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond