Deel dit artikel
-

PostNL sluit uitzonderlijk jaar af met 337 miljoen bezorgde pakketten

PostNL vervoerde in 2020 1,7 miljoen pakketten op piekdagen. Er werd een recordaantal van 337 miljoen pakketten bezorgd, zo blijkt uit de jaarcijfers.

Het bedrijf spreekt van een uitzonderlijke resultaatontwikkeling in 2020 bij zowel Pakketten als Mail in Nederland als gevolg van de coronacrisis. Dat leverde een handelsresultaat op van 245 miljoen, waarvan naar verwachting 55 miljoen eenmalig resultaat. De omzet ging naar 3,2 miljard.

Voor 2021 verwacht de postvervoerden een handelsresultaat van 205 miljoen tot 225 miljoen.

PostNL trekt 80 miljoen euro uit voor de versnelling van digitale transformatie ter versterking van concurrentiepositie.

Door de coronamaatregelen werden in Nederland 103 procent meer pakketten bezorgd in 2020 dan in het jaar ervoor, blijkt uit vandaag vrijgegeven cijfers van Sendcloud. De groei werd gerealiseerd via het platform van Sendcloud.

Het sluiten van de winkels in december leidde tot een hoogtepunt met een verdriedubbeling (+202 procent) van het pakketvolume. De drukste dag vond al plaats in november: op Cyber Monday gingen maar liefst 271 procent meer pakketten op de post.

Zo’n 83 procent van de pakketten werd de volgende dag geleverd. Gemiddeld was de levertijd per pakket 1,25 dag. In december daalde het percentage dat binnen een dag geleverd werd licht, naar 74,3 procent. Dat heeft met name te maken met het lange kerstweekend, waardoor pakketten wat langer bleven liggen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond