Deel dit artikel
-

PostNL neemt meer pakketbezorgers in loondienst

In de nieuwe cao die PostNL met de vakorganisaties is overeengekomen, is afgesproken dat het bedrijf meer pakketbezorgers in loondienst neemt en een vergoeding introduceert voor thuiswerken. De cao-partijen hebben ook afspraken gemaakt om concurrentie op arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden in de pakkettensector tegen te gaan.

Het cao-akkoord omvat een structurele loonstijging van in totaal 5,5 procent in twee jaar, een resultaatafhankelijke uitkering van 2 procent over 2020 en een eenmalige uitkering van 0,5 procent in december 2020.

Daarbij komt nog de al eerder aangekondigde extra netto uitkering van 250 euro als waardering voor het werken tijdens de coronacrisis. En mensen met een kantoorbaan krijgen een thuiswerkvergoeding van 45 euro netto per maand.

Op dit moment werkt 80 procent van de pakketbezorgers in loondienst bij PostNL of bij een bezorgondernemer. Ten behoeve van een gelijk speelveld en het voorkomen van concurrentie op arbeidsvoorwaarden streven de cao-partijen na dat dit uitgangspunt, 80 procent van de bezorgers werkzaam op een arbeidsovereenkomst en onder een cao, de norm wordt voor gehele pakkettensector.

PostNL is met zo’n 40.000 medewerkers een van de grootste werkgevers van Nederland. De cao voor PostNL geldt voor bijna 18.000 medewerkers van PostNL. De cao voor zaterdagbestellers betreft ruim 300 medewerkers. Postbezorgers hebben een eigen cao.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond