Deel dit artikel
-

PostNL plaatst digitale trackers op 250.000 rolcontainers

In het sorteercentrum in Zaltbommel heeft PostNL een start gemaakt met het plaatsen van zogeheten beacons op 250.000 rolcontainers. Met deze digitale trackers kunnen in de toekomst de verplaatsingen van alle rolcontainers worden gevolgd.

Het volgen van de rolcontainers verbetert de kwaliteit van de informatie en de efficiency van de dienstverlening.

De data van de rolcontainers geven inzichten die PostNL in staat stelt om betere logistieke beslissingen ten aanzien van planning, interventies en beheer te nemen. De data biedt ook nuttige inzichten voor de klant: webshops die online bestellingen via PostNL leveren aan consumenten, kunnen collectie, emballage en retourenstromen beter plannen en volgen.

De digitale trackers communiceren via een bluetooth signaal. De data worden vanuit het hele netwerk bij elkaar gebracht in een IoT (Internet of Things) platform.

Het omvangrijke project maakt onderdeel uit van de grote digitale transformatie die PostNL doorvoert waarin de komende jaren fors wordt geïnvesteerd.

De uitrol van het project zal naar verwachting nog de rest van het jaar duren. Ondertussen worden diverse rapportages en dashboards ontwikkeld voor analyse van de data die de rolcontainers genereren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond