Deel dit artikel
-

PostNL schaalt vanwege corona verder op

PostNL zet alle zeilen bij om ook de komende weken alle post en pakketten tijdig te kunnen bezorgen. Het bedrijf neemt extra aatregelen in verband met de nieuwe lockdown tot half januari verlengd om de extra drukte op te kunnen vangen.

Al sinds half november, in aanloop naar Sinterklaas en Black Friday, heeft PostNL de capaciteit van de pakketbezorging flink opgeschaald. Op een normale dag bezorgt PostNL zo’n 1,1 miljoen pakketten per dag. Tijdens de feestdagenperiode kunnen er dagelijks 2 miljoen pakketten bezorgd worden.

Vanwege de nieuwe lockdown verlengt PostNL nu tot in ieder geval 14 januari 2022 de maatregelen om de piekdrukte aan te kunnen. Zo draaien de sorteercentra 24 uur per dag en zeven dagen in de week door. Ook zijn er dagelijks zo’n 1500 extra pakketbezorgers op pad.

Ook het inzetten van nog meer mensen voor de post- en pakketbezorging in de komende weken, is een van de opties waaraan momenteel gewerkt wordt. Daarbij kijkt PostNL naar de mogelijkheid om, net als tijdens de lockdown in december 2020, werk te bieden aan mensen in beroepsgroepen die nu vanwege de lockdown tijdelijk zonder werk zitten. Naast bezorgers gaat het ook om onder meer chauffeurs en sorteerders.

Winkels met een PostNL-punt mogen tijdens de lockdown openblijven voor het aannemen en uitreiken van post en pakketten en het verkopen van (kerst)postzegels. Voor het openhouden van een PostNL-punt ontvangt de eigenaar een extra tegemoetkoming van PostNL, boven op de gebruikelijke vergoeding die zij krijgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond