Deel dit artikel
-

PostNL start met pakket- en briefautomaat in Almere

PostNL is in Almere gestart met een proef voor pakket- en briefautomaten. De automaat is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen en is tegelijkertijd een brievenbus.

PostNL wil met de proef onderzoeken of deze automaat daadwerkelijk voorziet in de behoefte van de consument. In totaal zullen op korte termijn in Almere zestien door PostNL ontwikkelde automaten worden geplaatst.

De automaten bevatten een brievenbus met twee openingen en pakketlockers in verschillende formaten voor pakketten die worden opgehaald of geretourneerd. De pakket- en briefautomaat is 24 uur per dag en 7 dagen in de week te gebruiken. De consument ontvangt voor een pakket per sms of e-mail een unieke code om de Pakket- en briefautomaat te openen.

Almere is daarmee voor de tweede keer de locatie voor proeven met pakketautomaten. In 2012 plaatste PostNL ook al  pakketautomaat in Almere.

Een proef met ophaalkluizen in Nederlandse NS stations pakte minder goed uit. De belangstelling daarvoor viel tegen.

De markt voor bezorgkluizen is fors in beweging. Vorige week werd bekend dat het Belgische Bpost, dat eerder dit jaar nog PostNL wilde overnemen, een substantieel belang neemt in de Buren Afhaalcentrum uit Hengelo. Dat bedrijf heeft zo’n vijftig afhaalkluizen in het land. Het streven is een landelijke dekking van duizend onbemande afhaalpunten.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond