Deel dit artikel
-

PostNL test elektrische transportfiets in Nijmegen

In Nijmegen is vandaag een proef gestart met een nieuw type elektrische fiets voor het emissievrij bezorgen van pakketten in de binnenstad. Na september wordt het project van PostNL en fabrikant Fulpra geevalueerd met het oog op uitbreiding.

De ontwikkeling en de bouw van de speciale transportfietsen zijn mede gefinancierd door de Provincie Gelderland vanuit het Corridor-programma. PostNL wil weten of het de transportfietsen van Fulpra uit Utrecht ook elders voor binnenstedelijk vervoer kan inzetten.

Nijmegen is één van de steden die de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (site) heeft ondertekend. De betrokken steden streven naar een emissievrije levering in de stadskernen in 2025. Het doel is de emissie van CO2, stikstof en fijnstof als gevolg van stadslogistiek tot nul te reduceren en het aantal verkeersopstoppingen te minimaliseren. PostNL wil uiterlijk in 2030 alle pakketten en brieven in de Benelux in de last mile uitstootvrij te bezorgen.

De fietsen hebben een vermogen van duizend watt, zijn een meter breed, hebben een maximum snelheid van 25 kilometer per uur en een actieradius van ongeveer zeventig kilometer. Er is 2.600 liter laadruimte, wat ruimte biedt aan twee standaard rolcontainers. Elke Fulpra is continu verbonden met de cloud. Zo heeft de vlooteigenaar inzicht in alle onderhouds-, functionaliteits- en locatiegegevens.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond