Deel dit artikel
-

PostNL test de komende weken ‘niet-thuis voorkeur’

In een viertal bezorggebieden in Nederland zijn consumenten deze week uitgenodigd om een ‘niet-thuis voorkeur’ in hun PostNL-account in te stellen. Er kan gekozen worden voor bezorging bij de buren, bij een PostNL-punt óf op een afgesproken plek rondom het bezorgadres.

De komende vijf weken test PostNL de ‘niet-thuis voorkeur’ in de bezorggebieden van Goes, Leeuwarden, Born en Venlo.

Ontvangers kunnen kiezen uit drie mogelijkheden: afleveren bij de buren, bij een PostNL-punt of op een afgesproken plek. Met de laatste optie wordt een plek rondom het huis bedoeld waar het pakket veilig en droog staat en waar de bezorger makkelijk bij kan. Zoals een droge plek in de tuin.

De ontvanger van het pakket geeft toestemming in het PostNL-account dat de bezorger het pakket op deze afgesproken plek mag achterlaten als er niemand thuis is.

Nu komt het nog vaak voor dat bezorgers pakketjes ongevraagd bij de buren bezorgen.

Ruim zes miljoen mensen die beschikken over een PostNL-account krijgen al meldingen van tijdvakken, een overzicht van de te bezorgen pakketten en de optie om een bezorgmoment te wijzigen. Daar komt voor een aantal ontvangers in de geselecteerde bezorggebieden dus de ‘niet-thuis voorkeur’ bij.

Als deze proef succesvol is, komt deze functie vanaf half april stapsgewijs beschikbaar voor meer ontvangers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond