Deel dit artikel
-

PostNL vervangt 100 autoritten door e-bakfiets in Amsterdam

PostNL bezorgt vanaf volgende maand in de avond pakketten met e-bakfietsen. In Amsterdam vervangt PostNL hiermee per dag 100 autoritten met dieselbestelauto’s door duurzamere bezorging met de e-bakfiets. Dit zorgt voor circa 60.000 kg minder CO2-uitstoot per jaar, aldus het bedrijf.

PostNL kiest voor de e-bakfiets omdat het bedrijf zijn vervoersbewegingen wil vergroenen en de verkeersdrukte in steden toeneemt. De e-bakfiets rijdt uitstootvrij en uit de proef blijkt dat het bezorgen in de Amsterdamse binnenstad soms sneller is met dan de auto.

Als groot logistiek e-commerce bedrijf heeft PostNL de ambitie in 2025 in 25 binnensteden volledig uitstootvrij te bezorgen. Hiervoor ondertekende PostNL samen met verschillende overheden en andere bedrijven de Green Deal Zero Emissie stadslogistiek. In 2017 wordt door het bedrijf ook op alle Waddeneilanden uitsluitend bezorgd met elektrische voertuigen, met de fiets of te voet.

In Amsterdam test PostNL sinds februari 2017 in samenwerking met FuturumShop hoe zij pakketten schoon, snel en flexibel kunnen bezorgen met de e-bakfiets. FuturumShop is een online aanbieder van fietsen en fietsonderdelen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jaap - Bubble Post

Goed bezig, maar hoe houden we andere busjes van DHL, DPD, UPS en GLS ook uit de stad? Dat kan alleen met een onafhankelijke oplossing. Bubble Post bundelt aan de rand van de stad alle volumes, van verzenders, maar ook van alle vervoerders die een bijdrage aan leefbaarheid en milieu willen leveren. Daarmee bereik je echt een resultaat. Samenwerken voor succes.

johan

Irritant die (bezorg)bakfietsen, foodora en ubereats etc etc. Alsof het gvd nog niet druk genoeg is op de fietspaden in amsterdam. Zorg ervoor dat je op de weg mag met die klote bakfiets ipv de fietspaden overvol maken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond