Deel dit artikel
-

PostNL vervangt benzinescooters door elektrische scooters

PostNL is gestart met de vervanging van alle duizend benzinescooters door zo’n 600 professionele elektrische driewielscooters. Deze duurzame 3W e-scooters dragen direct bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de vervoerder.

Uiteindelijk bespaart PostNL hiermee naar eigen zeggen jaarlijks 657 ton CO2, net zoveel als de directe CO2 uitstoot van 82 huishoudens per jaar. En de postbezorgers die erop rijden, kunnen meer post meenemen en bezorgen.

Op het platteland en in buitengebieden bezorgt PostNL de post vanwege de grote afstand met scooters. Behalve duurzamer zijn de nieuwe scooters ook veiliger, doordat ze stabieler zijn. Bovendien zijn ze efficiënter doordat de bezorgers meer post kunnen meenemen.

Deel dit bericht

4 Reacties

Frank

Ze vervangen 1000 scooters, met 600 scooters..
Gaan 400 bezorgers voortaan lopen?
Of verdwijnen er 400 banen omdat de andere 600 bezorgers nu meer post mee kunnen nemen?

Jan Libbenga (Emerce)

Post NL: De scooters zijn efficiënter doordat de bezorgers meer post kunnen meenemen.

Rudi

Waar kan ik zo’n oude benzinescooter aanschaffen?

Pietje

“stabieler” laat me niet lachen!
Het zijn driewielers die bij elke bocht willen omvallen(dat doen scooters niet). Daarnaast is de actieradius niet toereikend waardoor er halverwege de dag toch moet worden terggevallen op de oude scooters. Enne…hoe denk je dat die elektriciteit opgewekt wordt? In de oude vertrouwde steenkolencentrale! Een typisch gevalletje van greenwashing dus.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond