Deel dit artikel
-

PostNL vestigt zich ín fulfilmentcenter bol.com

bol.com opent vandaag zijn nieuwe, eigen fulfilmentcenter in Waalwijk met daarin een fonkelnieuw sorteerlocatie van PostNL. De uitgaande pakketjes worden daar al gesorteerd voor bezorging in de regio door busjes in Nederland en Vlaanderen.

“In het nieuwe magazijn is geen andere uitgang dan via het sorteercentrum van PostNL. We hebben de nieuwe locatie samen met hen gebouwd om efficiënter en sneller te kunnen werken”, legt algemeen directeur Huub Vermeulen van bol.com aan Emerce uit.

Met deze logistieke primeur in Nederland willen de bedrijven het aantal vervoersbewegingen voor een bezorging terugbrengen. Daardoor is er ook minder kans op vertraging. Normaalgesproken gaat de bulk van de pakketjes eerst naar een landelijke pakktjeshub om daar vandaan naar een regionale hub te worden gezonden. Daar worden partijen klaargezet voor bezorging in de regio. In de nieuwe opzet wordt in Waalwijk de regioselectie al gedaan.

Overigens doet de post- en pakketpartner niet de selectie van de items voor het Kiala-netwerk maar wel pakketjes voor de AH-filialen. Objecten voor tweemansbezorging, zoals witgoed en al het andere dat niet in een doosje past, weer niet.

Vandaag is de kersverse CEO in Waalwijk voor de officiële opening van de nieuwe fufillmentlocatie. Totale werkoppervlak: 135.000 vierkante meter, waarvan naar schatting tienduizend in gebruik door PostNL. “Het is de volgende stap om onze groei te ondersteunen. We kunnen er zeven miljoen items, een miljoen verschillende producten, in onderbrengen.”

In de afgelopen weken zijn al kleinschalige testen gedraaid op de nieuwe locatie. “Na vandaag schalen we dat op, zetten het kraantje steeds verder open totdat de grote voorraden instromen en we gereed zijn voor de feestdagendrukte.”

Niet bol.com zelf zal uiteindelijk de meeste ruimte in het nieuwe magazijn bezetten. Volgens Vermeulen wordt nu al eenderde van alle bestellingen afgehandeld door de pakweg zeventienduizend derde verkopers die op zijn platform zijn aangesloten. De nieuwe locatie zal in de toekomst naar verwachting voor een belangrijk deel door juist deze groep worden gebruikt. “Hun omzet groeit harder dan onze omzet en hun aandeel in het totaal neemt alleen maar verder toe.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Evert C. Meeuwissen

De vraag is; past Post.nl straks ook nog in de strategie, als de eerste “eigen” BOL auto’s op de weg gaan…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond