Deel dit artikel
-

PostNL: Volumegroei pakketten stijgt 16,8 procent

PostNL meldt een sterke resultaatontwikkeling in het derde kwartaal. De omzet steeg op jaarbasis van 636 miljoen euro naar 742 miljoen. Het bedrijfsresultaat groeide naar 36 miljoen euro.

De groei komt grotendeels doordat het bedrijf als gevolg van de coronamaatregelen meer pakketten bezorgt. De volumegroei bij Pakketten bedroeg voor het derde kwartaal 16,8 procent. De pakketbezorging is goed voor 490 miljoen euro omzet tegen 401 miljoen een jaar geleden.

De postbezorging profiteerde van de samenvoeging van de postnetwerken.

PostNL verwacht dat het totale groeitempo in de toekomst wel iets zal vertragen zodra de situatie weer normaal wordt.

Ter voorbereiding op het drukste seizoen huurt PostNL extra locaties en transport in. De sorteercentra gaan ook op zondag volledig draaien om de hoge volumes te kunnen opvangen.

PostNL gaat verder een toeslag rekenen voor het versturen van pakketten in de periode van 20 november tot en met 31 december 2020.

‘Om die allemaal op tijd te kunnen bezorgen, zetten wij extra medewerkers en middelen in. Zo huren we extra opslagplaatsen en vrachtwagens, zijn sorteercentra langer open, en rijden we extra ritten – zowel ’s nachts als overdag. Al deze maatregelen kosten geld, en vandaar deze toeslag’, aldus PostNL.

De toeslag geldt ook voor pakketten die in de bovengenoemde periode retour worden gezonden en pakketten die bestemd zijn voor het buitenland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond