Deel dit artikel
-

‘PostNL weer betrapt op onderbetaling’

Uitzendbureau Young Capital betaalt meer dan honderd pakketsorteerders van PostNL te weinig loon. Dit blijkt uit onderzoek van de Inspectie SZW, die de pakketdepots bezocht na een melding over schijnconstructies en onderbetaling.

In een lijvig rapport dat in bezit is van FNV concludeert de Inspectie dat Young Capital uitzendkrachten levert aan PostNL op de pakketdepots in Den Hoorn en Sassenheim. In plaats van het cao-loon ontvangen deze uitzendkrachten het minimumloon en geen pensioen. Dat is in strijd met de wet.

De werknemers sorteren al jarenlang pakketten voor PostNL, maar krijgen niet betaald volgens de PostNL-cao. PostNL en Young Capital hebben volgens de vakbond een schijnconstructie opgetuigd. Op sommige PostNL depots lopen uitzendkrachten van Young Capital die wel cao-loon krijgen, maar in Sassenheim en Den Hoorn noemt dit uitzendbureau zich contractor en betaalt slechts het minimumloon.

PostNL heeft deze contracting-constructie volgens FNV bedacht om op loonkosten te besparen. De pakkettenmarkt groeit sterk maar PostNL neemt nergens sorteerders in dienst. Sorteerders verdienen het minimumloon, werken op oproepbasis en horen vaak pas op de dag zelf of en zo ja hoe laat ze moeten werken. Door deze schijnconstructie wordt de cao ontdoken en besparen PostNL en Young Capital enkele tonnen per jaar aan loonkosten.

De misstanden in de sorteercentra in Amersfoort, Waddinxveen en Goes komen 17 januari voor de rechter in Enschede.

Young Capital is niet het eerste uitzendbureau bij PostNL Pakketten dat door FNV wordt aangepakt. Eerder al voerde de vakbond procedures tegen In Person (depots Waddinxveen, Goes en Amersfoort) en 365Werk en de gemeente Midden-Groningen (depot Kolham).

Deel dit bericht

5 Reacties

Barbje

Ha! Moet meteen denken aan die reclame: WORK, MONEY, WORK, MONEY. Kunnen ze beter van maken: WORK HARD LOW PAYMENT

Maurits

Young Capital, daar ga je toch ook geen laag betaald uitzend werk voor doen?!?!? Dat zijn de hockeyballen van de uitzendbureaus. Elitair, VVD stemmend, neerkijkend etc etc.

Jorge

Al de uitzendbureaus moeten gecontroleerd worden…. De 0 uren contract! slaat ook nergens op.

Waldelgla

Ik heb gesolliciteerd bij young capital een tijdje geleden om bij post nl weer te werken en ik was niet aangenomen zodat ik bijna 6 jaar er heb gewerkt in Amsterdam en ik moest verhuizen naar Arnhem.
Ze willen dat ik niet mijn echt recht krijg… belachelijk uitzendbureau!!!

Brian - 1979

Is niet alleen bij young capital hoor kijk maar eens bij tempo- team/randstad de uitzendbureau hoor bedonderen net als young capital uitzendbureaus kijk ze maar gelijk allemaal na want bedonderen zo alleen niet de hard werkende mensen voor dat hongerloon maar ook de belastingdienst en staatskas

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond