Deel dit artikel
-

PostNL-pakketpunten willen met alle vervoerders zaken doen

Winkeliers met een PostNL-pakketpunt in hun zaak willen met andere bezorgdiensten kunnen samenwerken. Dat heeft de Vereniging van Postale- en Bancaire retailers (VVP) laten weten.

Retailers met een PostNL-pakketpunt kunnen momenteel geen zaken doen met andere pakketverzorgers. De verdiensten voor de winkeliers, die een contract hebben met PostNL, staan steeds meer onder druk. Winkeliers stellen ruimte in hun winkel ter beschikking en helpen PostNLklanten met post- en pakketdiensten. De vergoeding die ze daarvoor krijgen zal volgend jaar met 25 procent worden verlaagd.

VVP-voorzitter Gerard van Wezenbeek wil nu van de beperkingen af. De klant wil gewoon zijn pakje komen halen of brengen in de buurtwinkel, ongeacht via welk bedrijf dat wordt vervoerd. “We hebben ons standpunt nog eens benadrukt naar aanleiding van de halfjaarcijfers van PostNL”, zegt een woordvoerder.

De van oudsher bestaande Vereniging van Postagenten (VVP) maakte vanaf 1 januari 2014 een doorstart als VVP, vereniging van retailers met postale en bancaire dienstverlening. Men heeft nu al zo’n 500 leden. Daarvan heeft het grootste deel een Post NL pakketpunt. Zelf een netwerk van pakketpunten opzetten ziet de VVP niet zitten. “We moeten wel gewoon een branchevereniging blijven.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond